2007. szeptember 14., péntek

Csatorna, Média Fesztivál


Mi az a Csatorna?

Egy hely, ahol a profi média és fiatal közönsége élőben találkozik, egy EXPO, ahol a profi média és a diákmédia közösen jelenik meg standjaival

Egy rendezvény, melyen kreatív tevékenységekkel teremtenek egymással kapcsolatot különböző generációk, különböző kultúrák, média és a valóság, alkotó és közönség, kisebbség és többség.

Ferenczi György és a RackaJam a fesztivál vendége! ferenczivigyorog.jpg
Gyere el, és bulizz velünk! A Vizuális Világ Alapítvány meghívta a nagyszerű szájharmonika- hegedű- és életművészt, hogy egy igazán jó bulival zárjuk a péntek estét. A Mille szabadtéri színpadán 21:15-kor csap a zenekar a húrok közé.

Hogy mire számíthatsz?

„Húsz év szájharmonikázás után büszke magára, mert megtalált valamit. Ennek ellenére nem pihen, megy tovább, mert, ha a nagy példakép, Jimi Hendrix mert újítani, akkor ez neki is kötelező. A színpadon az a fajta showman, aki nem harsányságával ragadja meg a figyelmet, hanem zenei tudásával és sajátos humorával."

A fesztivált – mely, egyébként, egy interaktív megabuli! – végigkíséri egy fontos, központi gondolat: az összekapcsolódás, a tőlünk különbözőkkel és saját magunkkal való őszinte kapcsolatba lépés gondolata.
Ennek módszere a hatékony, torzulásmentes, nyílt, árnyalt kommunikáció, melynek tudatos és véletlen akadályozóit, megvalósulásának lehetőségeit, módjait, jó példáit vizsgáljuk és gyakoroljuk.

Milyen típusú kommunikációval foglalkozik a fesztivál?
Csatornák szerint (kép, hang, szöveg, egyesült médiumok) osztottuk szét a kommunikációs formákat, a megszokott tömegkommunikációs eszközök (tévé, rádió, videó, mozi) szerinti helyett.
Fokozatosan eltűnik a jelentősége annak, hogy például min telefonálunk (telefonon-e vagy számítógépen), s min nézünk mozgóképet (mozivásznon vagy interneten)… egyre inkább csak az számít, mi az, amit „fogyasztunk”.
A négy terület, mellyel a különböző „szigeteken” foglalkozunk:
• a (hagyományos értelemben vett, „elolvasandó”) szöveges (textual)
• a (kizárólag) hang-os (audio)
• a (néma) képes (visual)
és a
• képes és hangos (audiovisual) kommunikációs
formák.

Várunk a szigeteken! Látogass el műhelyeinkbe! Pillants a kulisszák mögé!

Ki bonyolítja a cselekményt? A NÉZŐ!

Interaktív (tele)víziós projekt az Egyesült Médiumok szigetén. A ShapeShifted TV projekt keretében Finnországban bemutatott „Accidental Lovers" című filmsorozat esetében – melynek fejlesztői a Csatorna vendégei – a nézők a műsorszolgáltatónak mobil telefonról küldtek üzenetet; a szolgáltató az üzenet kulcsszavát kiragadva a néző igénye szerint, valós időben alakította át a cselekményt.

Az Accidental Lovers csak az egyike az Egyesült Médiumok szigetén bemutatandó nemzetközi innnovatív fejlesztéseknek. Kíváncsi vagy más interaktív műsor működésére is? Korábban csak futurológusok és médiakutatók leírásaiban keltek éltre, most láthatod és kipróbálhatod, várunk!

Jó szórakozát annak, aki ellátogat a programra!

A fesztivál honlapja

Nincsenek megjegyzések: