2008. január 20., vasárnap


WEEDS - NANCY ÜL A FŰBEN

Az amerikai komédia 2005-ben indult, 16 éven aluliaknak nem ajánlott, a részek 30 percesek, az 1. évad 10, a 2. évad 12 részból állt, 3. évad mely 15 részes . Itthon pedig az HBO-n követhetjük soron Nancy mariska-ügyeit.

Rendező: Lee Rose és Burr Steers
Író: Jenji Kohan
Forgatókönyvíró: Jenji Kohan, Roberto Benabib, Matthew Salsberg, Shawn Schepps, Barry Safchik
Zene: Joey Santiago
Executive Producer: Jenji Kohan

A történet röviden:
A sorozat Agrestic-ben játszódik, Californiában, ahol Nancy Botwin és 2 fia [Shan és Silas] élnek. Nancy férje futás közben szívinfarktust kapott, és így Nancy egyedül próbál megállni a lábán. Hogy fenntarthassa eddigi életvitelét, fűvet [marihuánát] kezdett el árulni, amelyet Heylia James-től szerez be. Az első évad elején megjelenik az elhunyt férj testvére, Andy Botwin, aki beköltözik a Botwin házba, nem mellesleg imád füvet szívni, így besegít Nancy-nek, Shane és Silas életét is kellően megbolygatja, és közben csajozgat is. Heylia James unokaöccse, Conrad nem csak üzleti ügyekben segíti ki Nancyt, és a helyi képviselő, Doug, is mindig ott van ha szükség van rá. Nancy egyik barátnője, Celia mit sem tud Nancy ügyeiről, ám Celia férje, Dean annál többet, és később ő is csatlakozik Conrad-Andy-Doug és Nancy csapatához, és együtt próbálják minnél szélesebb körben elterjeszteni a füvet.

Nancynek nem könnyű így élnie, családja elől és barátnője, Celia elől is titkolnia kell, mivel foglalkozik, nem mellesleg figyelnie kell, hogy el ne kapják, és hát egyébként 2 fia és néha a bejárőnő, Lupita is megnehezíti a napjait.

Az epizódokat Californiában veszik fel, azok a jelenetek, emelyek kint, vagy a hálószobákban játszódnak, a Stevenson Ranch stúdióban készülnek, tehát a gyönyörű környezet, a lakópark csak a gyönyörű díszlet.

Díjak:
2006-ban Mary-Louise Parker besöpörte a legjobb komédia vagy musical női szereplőjének járó díjat a Golden Globes Awards-on.
2005-ben Mary-Louise Parker nyerte a Satellite Awards-on a legjobb női komédia-szereplőnek járó díjat.
Stony Awards - legjobb sorozat.

Nincsenek megjegyzések: